today its a big party


pallar inte att prata om dagen.
ska bara fokusera på kvällen. ska upp till Lillekärrhallen sen, vid sex. ska lämna Palles present och hämta Jeffan. eller ah, hon ska väl hämta mig egentligen. hehe. sedan ska vi till mig och fixa oss snabbt. alla som känner mig vet att det inte är min starkaste sida, så jag har förberett lite. nu känns det lite som i ett matprogram, när man tar ut en färdig gratäng eller liknande ur ugnen. fast den här gången är det ingen gratäng som kommer ut ur ugnen, utan det är jag! har väl redan fixat det mesta. klänningen, som Anna sytt, ligger framme, är nästan helsminkad och håret är plattat. vill inte gå helt party-party till hallen. känns inte helt okej. haha.

sen åker vi till farmor och farfar för att ställa Jeffus bil. sedan blir vi körda till Jörlandagården för att parta. (ja, jag ska ta det lugnt med drickat. match på söndag) vart kvällen leder får vi se. inget bokat, så vi låter kvällen/natten visa vägen..


drinkar

har glömt mina nycklar hit i min lägenhet. det var väl inte så uppskattat av de resterande familjemedlemmarna, men så är fallet. så Margareta kom förbi med nycklarna nyss. så nu har jag nycklar iaf. bra va?


-"jag trivs som fågeln i vattnet" -

so long.

i'm going home


i måndags sa de att våran var här. brukar det inte bli ljusare då, eller har jag fått allt om bakfoten?
för det enda jag ser just nu är mörker! ska jag, Maria Sköld, våga ge mig ut i mörkret och springa helt ensam?
eller ska jag vänta i en halvtimme, tills alla andra börjar springa? fast då får jag ju inte sprungit så länge som jag vill. 
så det bästa hade varit om våran nu hade kommit. för gillar inte när det är såhär halvvarmt, eller halvkallt. kalla det hur du vill. antingen ska det vara så kallt att man behöver vantar och mössa. eller så ska det vara så varmt att man kan gå med jackan uppknäppt. och detta ska inte variera. förstått, moder natur!?



464390-11

som sagt, imöra åker jag hem. ska bli skönt. fest på kvällen.. (vill helst inte prata om dagen.)
på lördag blir det väl deg, vart vet jag inte riktigt än. men det löser sig alltid..
match på söndag, mot s-hof. skulle vara kul med vinst, innan jag verkligen tappar allt på riktigt. om jag inte nu redan gjort det..

tänk på mig som är ute och springer i vårmörkret för mig själv!

- "it takes some good to make it hurt" -

so long.

nice moves


idag blev det jobb. hon ringde från bemanningen kvar i sju. så det var bara att stiga upp och infinna sig på Norrebo 07.30.. jobbade sedan till 16.00. sov middag med barnen, i en och en halvtimme. sjuukt skönt, vill jag lova.
jag kom hem och degade lite, sen diskade jag och nu sitter jag och kollar på Vänner. måste bara säga att det är en av de bästa serierna som någonsin funnits! så jävla bra. alla avsnitt kan man ju se om och om igen, tusen gånger.

ni skulle sett i måndags förresten. Vera och jag var på väg till matklubben efter träningen. vi hade åkt förbi henne för att lämna/hämta saker. så när vi ska svänga ut på vägen igen sitter det en liten katt och slickar sig på vägbanan, men vid vägkanten. Vera vill ju självklart inte köra på kattskrället så hon tutar en signal, och som katten flyger upp i luften och gör värsta volten! jag överdriver inte, jag lovar! faan vad kul det var.


jag hade en sjuk dröm häromnatten. och med sjuk menar jag inget negativt, inte denna gången iaf.den var både komisk och verklig på en och samma gång. fick nästan tänka efter när jag vaknade om det hade hänt eller inte. 
kan inte gå in på drömmen i detalj, skulle uppröra vissa som på sätt och vis är inblandade. men det var sjukt i alla fall. och skönt. haha. RIKTIGT skönt!
skulle mer än gärna uppleva det in real life, frågan är om jag någon gång kommer att få chansen..

kärlek
a taste of the dream..


- "jag föredrar orgasm framför kaffe alla dagar" -

so long.


it's not far, it's not far!

idag blir det deppigt. men på samma gång lyckligt. för det var så jag upplevde dagen.
dagen började bra. Ia och jag tog tåget till Malmö. där gick vi i affärer och shoppade lite, som vanligt.
sedan åkte vi till Baltiska Hallen. skulle kolla på 90-91ornas regionala träning. Sara, lillsyrran, var där. tog ett tag innan vi fick ögonkontakt, men fick det till slut.
så sitter vi där och helt plötsligt, från ingenstans, dyker Jennie och Bosse upp. snacka om att jag blev både förvånad och glad. så vi stod och kramades jättejättelänge. jag grät, Jennie grät. saknat henne så himlans mycket.
jag gav Bosse en kram också, sen satt Jennie och jag och snackade i hur länge som helst. snackade om allt.. var så himla skönt.  det är nog svårt för er andra att förstå hur det är.. men jag vet att det är ömsesidigt.
var jobbigt att säga hej då till slut. lika jobbigt som att säga hej. gick hem och lade mig i soffan och grät en skvätt. men jag vet att vi kommer att ses snart igen, jag känner det på mig.

träningen gick väl som den gick efteråt. men det får jag ta, en dag som denna..


jag vet att du vill vara stark
jag vet att du är stark
men någon gång
någon gång
då måste du tillåta dig själv
att koppla av
att andas
att känna efter

den dagen du gör det
då ska du veta
att jag finns här 
för dig
jag håller dig i handen
stryker dig i håret
kramar dig
om det behövs

men du ska veta
att varje dag
varje dag som återstår
av ditt liv
kommer jag att älska dig

förevigt
betyder
förevigt



så blir det resa av. kanske en weekend och kanske till sommaren. men resa av, det ska det bli!


:)

sjukt gammal bild. men för mig betyder den mycket..

- "det är bättre att jag skjuter än att du missar" -

so long.

fuck no


faan, blir less på skiten. jag fick en ipod när jag fyllde år. och det är typ två veckor sedan.
har väl kanske använt den max fyra gånger, och ni som känner mig vet att jag är hur rädd och försiktig som helst om mina grejer.
men ändå så har den här jävla ipoden lyckats att inte fungera! den har bara slutat. har jag i hörlurarna hör jag när jag trycker på knapparna, men det kommer inget jävla ljud! kukstjärt!
och när jag sätter i ipoden i datorn så ska den ju reagera och börja ladda eller något. (för tänkte att batterierna kanske tagit slut) men den funkar ju inte ändå! gaaaaah! 


ipod


jaha ja. inget jobb idag. så det blir att åka till Malmö med Ia för att kolla på regionalträningsdag + att gå i lite affärer. funderar på om jag ska ta med mig min ipod och fråga vad det är för jävla fel på den. men har ju inget kvitto här, så får kanske vänta till på fredag då jag kommer hem..


- "I only give head to get head" -

so long.

where did you go?


tiden, var har den tagit vägen? 20 år är man ju nu. och Jessica fyller det snart. det har nog ingen kunnat tro ska hända. haha. vi både minns ju när hon fyllde 18, som om det var igår.
men det har gått fort, vad har man åstadkommit under livets alla 20 år? inte mycket. jag har gått ut skolan, tagit två SM-guld, mist oskulden, växt som person, varit riktigt kär, haft ett riktigt förhållande, flyttat hemifrån, alltid stått för min åsikt och sagt vad jag tycker..

är jag nöjd med mitt liv? ja, det är jag. abslout! jag mår superbra nu, jag har vänner som är helt underbara och livet bara leker med mig. men ändå undrar jag var tiden har tagit vägen.. jag vill inte bli stor, jag vill aldrig bli stor. och vuxen, fy! är gärna barn hela livet. men, det kommer aldrig att ske. önskar att jag var som Pippi; 'fina lilla krumelur, jag vill aldrig bliva stur'

jag tycker inte att jag har åstadkommit mycket i mitt liv, men det gör inget. jag har ju många år framför mig. fast går resten av tiden lika fort som tiden fram till nu har gjort, då ligger jag illa till.
men för att sammanfatta det hela så är jag nöjd med vad jag har åstadkommit, trots att det inte är jättemycket.


klocka


- "ett hål är ett hål, kroppen är till för att upplevas" -

so long.

after all


det blev inget jobb idag. hoppas det blir det imöra. inte alls kul att bara vara hemma.
så idag blir det att hälsa på i köket, nu snart. sen ska jag kolla på presenter till nasty-nath och bästpall :)
får väl se om jag hittar något fint, det hade ju varit bra..


fina


blir det inget jobb imöra heller så får jag nog åka in till Lund. har hittat en grej där jag vill, till mig själv.
men ska försöka dra ner på shoppandet sen. jag måste verkligen det. så jag kan få det att gå runt. och nu ska jag bara köpa grejer som jag verkligen vill ha och som jag kommer att använda, kanske mer än en gång..

fy för att vara arbetslös!

- "du får aldrig en andra chans att göra ett första intryck" -

so long.


what's right and what's wrong?


ja, vi förlorade idag också. har ju blivit lite som en vana. inte konstigt att man tappar motivationen.
och det sprider sig till allt, tappar motivationen till allt. förutom just träning. skulle kunna bara träna, inte spela match om det var så..


kom och tänka på en sak om självmord nu. vi satt och diskuterade det förut hemma hos Johanna och Larsa. kanske för er ett konstigt ämne att diskutera, men vi kollade på Wallander och där hade någon hängt sig. så då kom vi in på det. så berättade en av oss (vill inte nämna några namn, vill inte hänga ut någon ifall det skulle vara ett känsligt ämne) om en man som hängde sig. han och hans fru låg i skilsmässa, så han lämnade ett brev till frugan och sedan begav han sig till andra sidan.
i brevet stod det bland annat: 'du gjorde ditt val, nu har jag gjort mitt'. det var alltså frugan som ville skiljas.. min första reaktion var att så skriver man inte. man kan inte klandra andra sådär. men det är det ju många som gör, de som blir mobbade och tar livet av sig till exempel..
så jag ställer mig frågan: vad skriver man i ett avskedsbrev? 
jag hade nog skrivit vems fel det inte var, tror jag. för jag vill inte hänga ut folk sådär.
fast sen är frågan; ska man ens skriva ett avskedsbrev? för de flesta som skriver brukar väl skylla på folk. fast, vad vet jag. skriver man inget avskedsbrev så kommer ju folk undra, skriver man ett avskedsbrev så vet folk.
undrar vilket som är värst egentligen..



464390-4

lite otäck bild. men ganska passande ändå. med tanke på ämnet..

imöra får vi se om det blir något jobb. lika spännande varje gång..


- "en kedja är inte svagare än sin svagaste länk" -

so long.

are you that stupid, or what!?


det blev ingen match för teamet igår. spårvägen kunde inte ta sig hit, pga stormen. så då kommer senare i veckan.
men iaf, det blev inflyttningsfest för Emma igår. riktigt trevligt. jag fick ju köra, eftersom jag har match idag. men det gjorde jag så gärna så. Emma hade kommit på en riktigt bra grej. i badrummet hade hon ställt upp två tavlor där hon själv målat bakgrunden. sedan skulle varje gäst på festen måla något på någon av tavlorna. tavlorna blev faktiskt fina, den ena finare än den andra. men kan anta att det är kul för Emma att ha de tavlorna sen, något att minnas lixom.


är det så att folk är så dumma och klantiga att de inte tänker på att det de säger kan såra? eller är de ute efter att såra? oavsett vad som är meningen med det hela, så blir man faktiskt lite ledsen..
som t.ex. när någon har sagt att man gjort bra ifrån sig. så säger någon: 'jag hade inte tagit åt mig av det, han kan ju ingenting ändå' hur kul är det att höra? och speciellt för någon med redan dåligt självförtroende..
sen finns det ju en annan situation också: 
- 'hon trodde att han var betuttad i mig' 
- 'han är väl betuttad i alla!'
visst, det är väl inte hela världen. inte för mig. jag vet ju hur det är. men det finns andra som verkligen tar illa vid sig. så snälla, du därute, tänk efter före. så du inte sårar folk i din närhet.


vi kan väl försöka hålla sams?

464390-3

och kanske hålla om varandra? 

om jag faller 
fångar du mig då?
och håller fast i mig för evigt.

now and forever - that's what really matters..


- "det är saft men smakar som drink, testa!" -

so long.

money makes the world go round?


pengar, pengar, pengar. är det verkligen allt?

allt handlar om tydligen om pengar. 
"det är onödigt att lägga så mycket pengar", "den här är ju billig".. ja, ni förstår.
men varför ska det vara så? är det inte bättre att ta vad som känns bra, kosta vad det kosta vill. inom viss gräns, jo. men hellre något som jag vet är bra och jag tycker om, än något halvbra bara för att det är billigare. så känner jag iaf, och vet att jag inte är ensam. orka hålla på att snåla. och bara för att man inte snålar behöver man inte heller slösa.
jag vet att det finns flera som inte håller med mig. det finns de som tycker att det är bra att snåla, fast de kallar det att vara ekonomisk. men du kan vara ekonomisk utan att snåla. ekonomisk för mig är att inte slösa.
men visst, du är fri att tycka precis vad du vill. men jag säger bara vad jag tycker.
för mig är känslan viktigare, att det känns bra.

kvalité framför kvantitet, eller?


464390-2



det finns ju också de som snålar i fel tillfällen. märkeskläder och sådant kan man slänga massa pengar på, för det är väldigt viktigt att ha "rätt" märken på sina kläder. men med mat och presenter till folk är det inte lika viktigt med märken. då kan vi ta något skitmärke, bara det är billigt spelar det inte så stor roll. snacka om att snåla i fel tillfälle.


- "försöka är att misslyckas med heder" -

so long.

long time no see


har blivit en del engelska efter snacket med Rebecca i morse.

skön dag. en snabbis till banken, sen handla. Anna och jag lagade mat och käkade
sen kom Ia och vi gjorde negerbollar och käkade.
sedan träning. fort iväg till Lund för att kolla H43-Karlshamn. seger för de röda. heja heja.
jag var en grym hejarklacksledare för övrigt.
och nu sitter jag här i min lägenhet och kollar på 'a lot like love'.
väntar på att Anna, Ia och Jonna ska komma. 

hur svårt kan det vara? bara svara på min fråga lixom.
det är ju inte mycket jag begär. ett ord. två eller tre bokstäver.
kan det verkligen vara så himla svårt?
jag har svårt att tro det iaf..



en av de vackraste änglarna däruppe..

en av de vackraste änglarna däruppe

Vila i frid, Inga. jag tänker på dig.
du spred alltid sån glädje, blev så glad av att se dig.
du lämnar ett tomrum i oss alla som på ett eller annat sätt träffat dig.


- "du har säkert snott den av någon du har juffsat med på Gothia Cup" -

so long.

days of our lives


det är sjukt hur man kan bli besatt av en sådan kass såpa. men, jag har lyckats. betyder det att jag är sjuk då? förmodligen. 
idag blir det inte mycket gjort. ska en snabbis till banken och sen handla. har ju fikat på matchen imöra. 

today it's english. but not for you.. 

vad vill jag? vad vill du? 
hur känner vi egentligen? 
är det ens någon ide att försöka? vad känner vi? 
jag känner något, men vad? 

'det kallas tvivel, det där som stör det 
kallas för en klump i magen och ett konstigt humör' 

kanske är det sant, kanske inte.. 


- "om någon bryter matchen i morgon på benet" - 

so long.

no shit

då var det dags igen. eftersom min förra blogg bara försvann fick jag flytta vidare.
but now i'm back in business.

igår kväll fick jag beskedet, hon själv fick det igår morse. fick en klump i magen, och det var inte alls kul att läsa. det känns som det händer runt mig hela tiden. alltid är det någon. fast frågan är om man började reagera först efter Walle, för innan kanske man inte tog till sig det på samma sätt. detta är ju iofs inte det första som ändrat sig sedan Walle gick bort. allt har ändrat sig. kanske är det så, att när man genomgått något så hemskt förstår man vad som är viktigt och vad som egentligen betyder något. vad vet jag egentligen? vet inte mer än vad jag känner.

Vila i frid, Inga Viola Lindh!

and you, my friend. i'll be here for you. always.


jag väljer att inte skriva något 'dagens citat' idag. istället blir det en tyst minut. en tyst minut för en kär bekant som hastigt lämnat oss.. 

- "........................" -

so long.

RSS 2.0