re-play

Jag var taggad i början, men inte i slutet.

Igår åkte Jeffan och jag till Lundbystrand för att kolla på handboll. Efter det åkte vi till Backaplan och besökte Systemet och andra affärer. Jeffan skulle köpa kläder, men det slutade med att jag köpte mig en tröja. Som vanligt, jag vet.
Sedan åkte vi hem till mig. Jag gick in i duschen och Jeffan somnade. Borde varit tvärtom, jag hade ju knappt sovit något under natten. När Jeffan vaknat steg hon också in i duschen. Dock inte i samma dusch samtidigt, för de som trodde det.
Vi gjorde oss i ordning och packade. Vi hade bestämt med Vicktoria att höra av oss när vi gick. Jag skickade ett sms och sa att vi var på väg och jag får: 'jävlar jag somna' tillbaka som svar. Så vi gick hem till henne och stressade henne, klantig som hon är. Och inte nog med att hon hade försovit sig, hon är ju lite handikappad nu också. Hon kan ju bara använda vänstern, så hon är ju inte snabbast i världen. Men det gick hyffsat snabbt ändå.
Sedan körde hennes syster oss till Tuve. Vi var ju lite sena, men vad gör det när man ska hem till familjen Grgic som ALLTID är sena?

Det var mycket tjöt och skratt. Blir alltid det när vi träffas allihop. Sedan grillade vi och sjöng snapsvisor. Alla låter på en gång typ. Haha.
Efter ett tag var det inte bara vi tjejer som ville umgås med oss, utan myggorna ville också vara med. Så vi fick flytta in och där satt vi och pratade och åt hallonpaj. Vissa av oss dansade också. Seriöst som oseriöst.
Sedan körde Tanja galet fort in till stan. Trodde att jag skulle dö. Men hon körde ju en Volvo, världens säkraste bil. Det var iaf vad hon sa.
Var först på Chez, sedan gick vi bort till Respekt och hejade på Jimman och annat folk. Tappade bort Tanja i vimlet, så vi andra åkte vidare. Stack till Trädgårn och var där ett tag. Elin och jag dansade som vanligt. Älskar det. Sedan gick vi vidare till Parkan. Folktomt typ, fattar inte varför. Det var ju lönehelg, så det var konstigt.. Sedan gick vi ett tag, jag fick ta Elin på ryggen (vilken tur att jag är så jävla stark!) ett tag också.
Vi tröttnade på att bara gå runt i stan så vi tog en taxi hem.

Jag blev lite grinig och otaggad igår efter ett tag. Vet inte varför. Eller jo, jag vet varför egentligen. Men jag orkade inte ta det med någon då, och inte med någon nu heller. Det hjälper inte. Det är så det är bara.

Jeffan och Madde åkte precis. Ska väl käka lite lunch snart, och sen börjar träningen vid fem.
Ska jobba i veckan, på den skolan. Och på torsdag ska vi till Liseberg och åka massa grejer. Hoppas bara att jag får åka med.

- "syrmask" -

So long.

what to do?

I vanliga fall blir jag förbannad när folk inte håller vad de lovar, inte gör som man bestämt.
Men i det här fallet får jag bara finna mig i det. Får leva med att du gör som du vill, du dyker upp när du vill.. Men det har jag väl nästan valt egentligen, när jag gav mig in på det här?

Det blev utgång för mig. Jag och småtjejerna. Haha.
Vickan skulle också gått med, men hon bangade. Så Steffi och Linn kom hit vid typ åtta tiden och vi började. Spelade massa spel och hade trevligt. Sedan dök Seferaj (Seffe) upp, efter mycket övertalning, på en moppe. Vi parkerade in moppen i garaget och sedan fyllde vi henne. Åkte in till stan. Först gick Steffi och Seffe in, sedan jag och Brödsorten. Steffi och jag kan ju inte gå in samtidigt med tanke på att hon har mitt leg.
Väl inne på Bryggan var det mycket dans. Träffade massa folk och tjötade. Dansade lite till. Sedan gick vi ut och blev ståendes utanför ett jävla tag. Gick upp till Donken längst upp på Avenyn och vissa köpte mat. Sedan stod vi utanför Bryggan lite till och tjötade, efter det gick Seffe och jag till Donken vid Kungsport och andra köpte mat. Satte oss på sista bussen hem, och så hoppar Steffi och Linn på vid Brunnsparken. Trodde vi hade tappat bort de (eller kanske hade jag hoppats på det?) Seffe frös på bussen så hon tog en Metro-tidning och la som täcke, sen somnade hon. Fick väcka henne på Körlkarlens och hon sprang hem. Vi andra vandrade hem i lugn takt väl framme i Kärra.

Kom väl i säng vid fyra tiden, och vaknade i morse klockan åtta. Kanske inte det ultimata med tanke på att jag ska gå för det ikväll också. Fast ikväll blir det lugnt med drickandet, träning imöra. Men jag, jag kommer inte vara lugn. Anna, Elin och jag ska rocka loss på dansgolvet.



Grillning hos Grgic's idag, och det ska bli så kul. Snacka om bra väder för det också, hoppas det håller i sig. Och för att allt ska gå rätt till så är det väl jag som får stå för grillningen, endast iförd röda, korta, tighta shorts. Tror förresten inte att jag får på mig de, men man kan alltid försöka.

- "vi vill höra Smurfarna" -

So long.

whats up?


SItter hemma i mitt nya rum och lyssnar på radio. Har jobbat idag, är ganska så trött. Somnade direkt när jag kom hem och sov väl i någon timme eller så. Sen ringde den förbannade telefonen. Hatar det, när man har de som skönast typ..
Så nu sitter jag här och funderar på vad som ska hända med mig ikväll, ska jag stanna hemma eller gå ut? Båda grejerna känns väldigt lockande, därför är det så svårt att bestämma sig.
Så härligt att bara sitta hemma och lyssna på musik. Hade inte klarat mig utan musik, ni som känner mig vet det.
Samtidigt kan det vara skönt att komma ut och träffa folk, älskar att träffa masa folk.

Började på nytt jobb idag. Okej, nu låter det som att jag fått någon anställning eller så. Men riktigt så är det inte. Jobbar som vikarie på en hjälpskola med gravt handikappade barn. Det känns som det är ett väldigt lärorikt arbete och jag kommer nog lära mig en hel del. Det känns bra.

Är för trött för att fokusera just nu. Höjer volymen på musiken, lägger mig ner och sjunger med. Om en stund kanske jag står och dansar också, vem vet?

Mamma och pappa är på landet så kan ha topfloor om någon vill vara med. Haha.

Nu märker ni också att jag är för trött.


- "jag ska ha sex ikväll, fast vet inte med vem än" -

So long.

my good conscience


Hon är mitt samvete, mitt goda samvete. Det goda samvetet som säger det man borde ta till sig, för att man vet att hon har rätt. Men man lyssnar inte, man vill inte. För det finns en liten, liten chans att det hon säger är fel. Den lilla chansen är typ obefintligt stor, men den finns ändå där. Och det är det som får en att inte göra som hon säger.
Varför är det så? Jag vet ju innerst inne att hon har rätt, det där jävla samvetet. Men trots det så vill jag inte lyssna. Eller jo, jag lyssnar. Men gör inte så mycket mer.
Men jag vill att mitt samvete, det goda samvetet, ska veta att jag är glad att hon finns där och säger till mig vad som är rätt och fel. Vad som är bra och dåligt för mig. Trots att hon tror att jag inte lyssnar eller bryr mig, så gör jag det.
Och jag är glad att du, mitt goda samvete, finns där för mig när jag har gjort något dumt. När jag inte har lyssnat på dig, utan gjort tvärtom vad du har sagt åt mig att göra. När jag har gjort fel, trots att jag vet att det är fel.

Jag har nog det bästa goda samvetet man kan ha.
Vicktoria Brzuziewska,  tack för att du finns! 
Du är guld värd.

 

in Vinslöv



- Palle ville spela Chicago
- Trappa Brzuziewska
- Rullstol Sköld
- Carl-Jonathan
- Palina
- Stiltje
- Någon släppte sig i vår stuga
- Denna någon gick sedan under täcket och ville känna om den var godkänd
- Carl-Jonathan
- Annie var från OV
- Alexander Väggö har varit på någon i laget
- Stuga 5 vet en hel del hamligheter
- Carl-Jonathan



you're very strange

Och idag är du som förbytt. Förstår inte. Hänger inte med. Hänger du ens själv med?


I måndags tog vi festbilder med handbollen. Efter det kände vi oss sugna på att gå ut, åtminstone några av oss. Jag snackade med Hanna Jeppson, en tjej man alltid kan lita på. Hon var självklart på. Så Steffi, Linn och jag fixade till oss och for iväg till Partille. Sen kom Sofia, Emma och Frida. Tjötade, spelade ölspel och sjöng med till gamla goa Smurflåtar. Det där sista var det väl kanske bara jag som gjorde, men vi alla hade riktigt skoj åt det. Jag skrattade så att jag fick ont i bröstet. Åkte in till stan för att försöka få in 'småtjejerna' på Berså, eller Bert2 som mina kära vän Sanna kallar det.
Det gick jättebra och vi dansade väl så gott vi kunde. Inte för att dansgolvet var öppet, men har det någonsin hindrat mig innan. 
Steffis pappa hämtade oss sedan och jag for hem och lade mig.

Gårdagen blev ganska lugn med lite träning på kvällen.

Och idag då, känns som en väldigt lång dag.
Åkte in till stan och testade handbollskor i Linné. Till allas förvåning (!) blev det blåa. Så nu ska de bara beställas sen blir jag jätteglad. Den största anledningen till att jag beställde de är inte färgen. Även om ni andra gärna vill tro det. Men när jag satte på mig skorna så kände jag bara: 'Åh vilka sköna, de här vill jag ha'. Lite kärlek vid första ögonkastet typ.
Sen åkte jag in till stan och träffade Pauline och Andreas. Äntligen fick jag träffa honom. Var lite jobbigt med tanke på allt Palle berättat om mig, men det gick bra ändå. Gick runt och shoppade till oss alla. Var inte tänkt att jag skulle shoppa egentligen, men det blir lätt så när man går i stan och hittar något man vill ha. Så jag kom hem ett linne, ett par brallor och ett par skor rikare. Men tyvärr 700 kr fattigare. Fy. Det är det värsta med att shoppa, att pengarna tar slut.
Sedan släppte vi av Andreas på Sångspelsgatan och åkte vidare till mig. Jag fick jätteskynda mig och byta om och sedan for vi till Angered. Skulle springa det här Cooper-testet som alla bävat för. Jag kände bara för att få det hela överstökat, det är ju inte så jobbigt egentligen. Jag menar, 3 km. Det är ju absolut ingenting om man jämför med hur mycket vi brukar springa. Visst, är det jobbigt när man ska springa på tid och man känner press. Men som sagt; 3 km, och det är inte hela världen. Tyvärr tänker inte alla som mig, det var bara 11 tappra personer som ställde upp. Förstår inte hur man kan med att ALDRIG dyka upp på testerna. Okej om man är sjuk någon gång. Men om man råkar vara sjuk VARJE gång så blir det väldigt genomskinligt. Själv hade jag skämts. Hellre att jag kommer på testet, kanske inte orkar och får gå i slutet, än att inte dyka upp alls.

Tiden jag sprang på ska vi inte prata om. Men nu kan jag bara bli bättre, tror inte att jag kan bli sämre. Haha. Men spurtade nästan förbi Steffi i slutet..

Och imöra blir det fest igen. Kanske.

- "gå in dit och tvåla in honom" -

So long.

fuck you!

Palla dig.
Jag var trött, skulle sova. 
Du gör mig irriterad, jag kan inte sova.

Fuck you!

Men samtidigt så skrattar jag åt dig. 

Fuck you!

...


Ont i magen, hugg i bröstet.
Det är inte roligt.
Inte det minsta.

Varför har det då blivit såhär? Hur kunde detta hända?
Jag vet inte, vet du?
Jag tror ingen vet. Vi trodde kanske inte att det skulle bli såhär till slut.
Jag trodde det då inte iaf, och hoppades inte på det heller.
Men nu står vi här. Eller rättare sagt, jag står här. Det gör ju inte du.
Du lever vidare ditt liv, som om inget har hänt. Är det kanske vad du ville?
Är det vad som var meningen med det hela, låtsas som att ingenting har hänt?

Jag vet inte. Jag förstår mig inte på dig.
Och vad jag har förstått så är det inte många andra som gör det heller.
Hur kan någon som är så mogen, samtidigt vara så omogen?
Jag kan inte förstå det. Jag ser ingen anledning till att man ska bete sig så som du gör.
Gör du?

Jag vet, jag ska inte bry mig.
Jag ska gå med huvudet högt, och bara ge dig en nick. Absolut inget mer. 
För det är vad du förtjänar.
Om du ens förtjänar det.. 


nice weekend


Var i Vinslöv i helgen på träningsläger. Trodde att det skulle vara värsta hålan. Men det var det ju inte riktigt. De hade ju till och med minigolf banor inomhus. Och tur var väl det eftersom det regnade hela lördagen..

VI kom ner på fredagskvällen, efter att ha kört vilse (?). Snabb ompackning för de som fått nya väskor. (Jag hade inte fått någon för tryckeriet hade missat att trycka dit mitt namn, men den kommer snart). Sedan for vi iväg på träning. Efter det serverades det Tacobuffé i 'matsalen'.
Sedan bort till stugorna för att bädda och i stort sett sova. Jag skrämde bara upp de i stuga 5 riktigt rejält två gånger. Men det var skoj. Sedan låg vi och tjötade lite i stuga 4 (Pauline, Caroline, Sara och jag). Vi hade riktigt skoj.

Upp kvart i åtta för att ta på sig och sen åka bort till frukosten. Vi skulle gått egentligen, men som tur var så regnade det. Käkade frukost och sen for vi bort till hallen. På trappan ut från frukosten drog Linda ledbandet i foten. Fråga inte hur hon lyckades med det, hon bara gjorde det.. 
Först ett träningspass, sedan lite pastasallad till lunch. Efter det så var det vila i stugorna. Sen skulle vi spela två matcher och de som skulle spela den andra matchen (jag bl.a) kunde vila lite längre och skulle bli hämtade lite senare. Så när Palle, Sara och Carro for iväg låg jag kvar. När klockan började närma sig matchstart för första matchen vaknade jag och skulle gå och kolla i de andra stugorna om de visste när vi skulle bli hämtade. Men jag hittade inte en enda levande person i någon av stugorna. Fick panik och ringde Vickan. Hon sa att Lollo var kvar så jag gick bort till deras stuga. Och hon var där, tack och lov. Hon hade pratat med Harry och strax därefter kom Magnus och hämtade oss i flyktingbilen. 
Vi vann både matcherna och jag gjorde comeback i Kärratröjan. Jag gjorde väl en helt godkänd insats, men det var riktigt kul att spela med Palle igen. Som back in the days. Har saknat det en del.
Efter matcherna duschade vi och sen gick vi upp och käkade grillat. Det var gott. Sedan åkte vi bort till minigolfbanorna som var inomhus. Vi delade upp oss i lag. Det var jag och Sofia i 'bokstavsbarnslaget'. Kan väl inte säga att det gick sådär jättebra, åtminstone inte för mig i början. Men sen gick det desto bättre för mig, slog till och med bättre Sofia på vissa banor. Hur nu det kunde vara möjligt. Men viktigt var att vi inte kom sist, det gjorde Seferaj och någon. Men de som slog sämst var Eddie. Vi gick efter henne och Malin, och Eddie var riktigt kass (förlåt, men det är sant). Man kunde få 126 maxpoäng och Eddie lyckades få 108. Det säger väl en hel del?
Sedan for vi hem till stugorna för att sova. Jag skulle gå in i stuga 5 och säga god natt, men de bjöd på godis och hemligheter så jag blev kvar där ett tag. Sen var det min tur att bjuda på hemligheter. Tur att alla hemligheter stannar i stuga 5 bara. Så det är ingen som vet om de, förutom själva stugan. Jag försökte ta mig därifrån för att lägga mig i en timme ungefär, men de tillät mig inte att gå. Jag var väl för rolig, antar jag. Till slut fick jag gå och lägga mig. Palle och Carro hade redan somnat (och Sara var borta på fest) så jag fick smyga så gott jag kunde.

Upp tidigt på söndagsmorgonen. Det regnade inte så vi fick gå bort till Värdshuset och käka frukost. Det var ingen jättebit att gå egentligen. Kanske för Palle, men inte för en vanlig person. Käkade frukost och sen fortsatte vandringen mot hallen. Tränade ett pass, gick upp och käkade bakad potatis med räkfyllning. Sedan när och svara på lite frågor, diskutera och sen träna ännu ett träningspass. Efter det var det hyffsat snabb dusch och sen kom bussen och hämtade oss. Stannade på Donken och åt. Gnällde på mannen i de röda byxorna och det turkosa linnet. Sen var det raka vägen hem.

Väl hemma var det ingen vila om ni tror det. Mamma och pappa hade flyttat upp min stora säng och min bokhylla upp i Johans gamla rum, som numera är mitt gamla rum. Så det var bara för mig att flytta upp grejer åså i mitt rum. Men efter ett tag var jag helt slut och ville gå och lägga mig. Men inte kunde jag somna då heller. Så låg vaken i någon timma eller två.

Det var min trevliga helg det.

- "Palle-LIVE" -

So long.

Mamma Mia!

Shit, säger jag bara. Vilken bra film. Älskar musiken. Sjöng med lite tyst till varje låt, trots att jag inte fick för Emma. Haha.
Men riktigt bra film. Gå och se om ni inte redan gjort!

I helgen var jag på Tjörn Runt.
Fick skynda mig efter träningen, mamma skulle bort på kräftskiva och jag skulle äta med mormor. Sen ringde de från kräftskivan och ville ha dit mig. Och jag är inte den som är den, så jag gick över. Det var hos grannarna. Satte med Richard och hans vänner och chitt.chattade. Det var trevligt. Sen blev det sång och dans, härliga sånger.
Mamma och jag gick väl hem vid tre tiden.
Upp vid nio på möran efter. Käkade frulle och gjorde oss i ordning. Sedan gick vi ner till båten och åkte iväg. Först kollade vi på lite segelbåtar, som för övrigt inte hade kommit så långt då. När vi flutit runt där ett tag åkte vi till Stenungsund. Tankade båten och köpte glass. Sedan for vi vidare till Kyrkesund. Fick bullar åså där. Satt och tjötade och sen åkte vi vidare till en liten holme utanför Skärhamn. Träffade Hasse Båt & co. Satt där ett tag, fick revbensspjäll att stoppa i mig också.

Sedan åkte vi hem till landet igen. Jag lade mig och vilade lite. Hade jätteont i magen plus att jag var jättetrött. Mamma körde mig till Stenungsund där Jeffan plockade upp mig. Käkade lite Donken och sen åkte vi hem till henne. Gjorde oss i ordning och drack upp oss. Sedan när till Kookaburra. Natta och gänget var där. Vi dansade och mitt bankomatkort försvann. Men sen dök det upp igen och alla blev glada.
Jeffan och jag åkte hem i tid för att se handbollsmatchen Sverige-Brasilien. Först åt vi lite och sedan slog vi ner oss i soffan. Jag sov de första fem minuterna, riktigt kassa minuter, sedan somnade jag tydligen. Vaknade inte förrän Jeffan väckte mig och sa att Sverige vunnit. Fattade inte så mycket då, så fick ställa massa frågor för att jag skulle förstå. Trodde att jag bara blundat i fem minuter eller något..

Men det roliga var ju att Jeffan trodde att jag var vaken. Så hon satt ett tag och pratade med sig själv. Haha.
Sen gick vi och lade oss och jag sov gott.
Bara deg på söndagen och sen for jag hem. Var skönt att komma hem och bara ta det lugnt.

Vinslöv till helgen. Träningsläger och träningsmatcher. Ska bli kul.


Och dig, dig tänker jag på hela tiden..


- "LOL" -

So long.

I have a confession to make


När Vickan och jag blev strandsatta i Danmark. Förra helgen när vi var där alltså. Då glömde jag säga en sak. Glömde en person, en väldigt viktig person. En sån VIP-person.
Det är hon den där Mikaela. Mikaela Skullman. Anledningen att jag glömde nämna henne är för att jag trodde att det var en dröm att jag hade fått träffat henne. Det kändes som en dröm. Men det var det inte. Det var på riktigt. Men jag kan knappt förstå det..

Men det var kul att träffa henne. Och riktigt kul att se henne. Känns som att hon har utvecklats. Hon har äntligen börjat tänka. Och träna ordentligt. Även om hon kanske bara springer två vändor på uppvärmningen. Men ändå.
Är kul att se att hon inte slängt bort allt sådär bara.


- "Smulan, du är en stjärna i mina ögon!" -

So long.

the contest

Soffie och jag har haft en liten intern tävling. Som så många gånger förr så gick jag segrande ur striden. Jag tänkte dela med mig av segerns sötma och visa er hur det går till när man vinner..
(Läs nedifrån och upp)

Sofie Lindstedt wrote
at 10:04pm on August 14th, 2008
Hahahha, där måste jag erkänna att du fick till ett fulländat meddelande. Jag behöver betänketid för att klå det, återkommer snarast!
Maria Sköld wrote
at 8:12pm on August 14th, 2008
Ja, det kan hända att jag blandar ihop dig med SS. Åh förlåt, menar HH. Äckel_ _ _ _ _ är i en klass för sig. Det kan du fethaja. Jag ska lätt Köra som FA-AN i helgen. Och samtidigt som jag gör det ska jag dra en påse över huvudet och hälsa till mina kompisar i Eskilstuna.. Påsen på huvudet är det enda jag kommer att ha i helgen.
Blir det mycket bag in da box för dig i helgen då? 
Tror förresten inte att du kan känna dig vilsen i helgen. Du kan ju vägen till allt. Kommer någon fram och frågar efter vägen till Trädgårn så kan du ju visa de hur man går, bokstavligt talat!
Men du, ringer du någon i helgen. Glöm inte att lägga på luren innan du börjar snacka om den du har pratat i telefon med.. Jättepenis då, hur går det med honom förresten?
Sofie Lindstedt wrote
at 10:44pm on August 13th, 2008
Stopp där, nu blandar du ihop mig med HH. Jag följer inte med ngn hem, jag ligger hellre och smsar med Äckel_ _ _ _ _ långt in på nätterna medan den vise ligger brevid och mimar i sömnen. Skulle du någong gång under helgen känna dig vilsen eller äcklig är det bara att dra en påse över huvudet. Jag antar dock att det inte kommer hända då jag räknar med att du kommer köra som FA-AN i helgen?
Maria Sköld wrote
at 10:28pm on August 13th, 2008
Förstår att du skulle vilja ha med mig, jag är ju en slags livscoach. Ska jag inte hälsa John-Olof i stället då? För han verkar faan så mycket trevligare. Den kvinnan måste varit riktigt jävla vis, typ i klass med Lotta Engberg. Men se nu till att follow your heart på fredagskvällen, hur mycket du än kommer att ångra dig på lördagsmorgonen. Och sen gör du om samma sak, ungefär, på lördagskvällen så ska du se att ditt liv kommer le mot dig igen..
Skulle du någon gång under helgen känna dig vilsen eller ensam så är det bara att spotta. Du vet, spottar du så spottar jag.
Sofie Lindstedt wrote
at 10:21pm on August 13th, 2008
Nej inte vill jag egentligen ha med mig det svinet. Helst av allt skulle jag vilja ha med mig dig, men så tjöck du har blitt.. liiiiite pinis?! En vis kvinna sa en gång, follow your heart. Det är anledningen varför jag åker och inte pga av att komma in på ställen. Hälsa Jan-Olof och en sak till Thomas?! QUE?
Maria Sköld wrote
at 10:14pm on August 13th, 2008
HH, vill du ens ha med henne? Hon kommer ju inte in någonstans ändå. Antingen är hon för full och hittar någon kåt kille eller så är hon för ung. Men jag kan köra bortamatch med kines-sötnosen först, sen somnar vi på köksbordet allihopa.. 
Du hade en FAN en fråga. Christer kan säkert hänka. Han är inte den som är den. Han hade nog tyckt att det hela hade varit skön
T. Tror du inte det?
Sofie Lindstedt wrote
at 10:09pm on August 13th, 2008
Naj åker icke själv för hilvede, HH joinar mig. Ah, jag trodde du skulle köra bortamatch med en kines-sötnos. Men att somna på bordet efter att ha smörjt kråset med nutella mackor till bag in da box är inte helt fel det heller. Kan inte Christer hänka? Det hade varit fint!
Maria Sköld wrote
at 5:14pm on August 13th, 2008
just det ja. men du ska åka dit själv eller? för vad jag har förstått så sitter hon som inte kommer in någonstans på ett tåg upp till min vackra stad.. Ja, kom så fort du kan. Bert 2 ihop med kines sötnosarna är ett faktum. Tänk dig; du, jag och varsin kines. Vilka sötnospar vi hade varit! Och sen när vi kommer hem kan vi alla somna på köksbordet..
Sofie Lindstedt wrote
at 5:11pm on August 13th, 2008
i helgen kan bli svårt med tanke på att jag ska till Eskilstuna och leta efter ngn som bor överallt. men så fort som möjligt efter denna helgen? kan vi gå på bert 2 tsm med kines sötnosarna då?
Maria Sköld wrote
at 4:59pm on August 13th, 2008
ja, precis. fråga vem som helst på facebook så kan de intyga det. det är okej.
när kommer du upp och lånar mina lila chinos?
Sofie Lindstedt wrote
at 4:57pm on August 13th, 2008
men hallå du, nu blev det plötsligt liiiite för vulgärt för min smak. men jag tror dig, det är väl bara att fråga vem som helst härinne!? är det ok?
Maria Sköld wrote
at 4:45pm on August 13th, 2008
jag kanske inte får handen runt den, men jag får garanterat in den i munnen! ba ba ba ba :)
Sofie Lindstedt wrote
at 11:24pm on August 12th, 2008
ba ba ba ba, jag slår vad om att du inte får handen runt den!


tired like hell


Riktigt jävla trött. Det är vad jag är. Inte så konstigt heller kanske.
Igår var det träning i två och en halvtimme. Först inne och sen ute. Sedan hem snabbt och göra sig i ordning riktigt snabbt. Sedan åkte jag till Emelie som fyllde år. Väl där fick jag mat, hemmalagad pizza som var såå god. Sedan fick jag tårta. Den var också jättegod, så när ingen såg tog jag en bit till..
Sedan dracks det en del, dock inte för mig eftersom jag körde (Skulle upp tidigt och jobba idag ju). Malin körde lite bonk, och det gick riktigt fort. Jag var dock inte lika bra, jag sög rent utsagt.
Sedan åkte vi in till stan. Fick stå i kön ett tag, trots att det var VIP-kön. Fick se en bekant till oss bli tagen av polisen. Förstod inte varför, men han måste ha kaxat sig. För så jävla full var han inte.
Väl därinne träffade vi massa folk som vi tjötade med. Tanja och jag tänkte spela någon ett spratt, men så blev icke fallet.
Elin, Tanja och jag släppte loss på dansgolvet. Slängde med håret och riktigt rockade loss. Iaf jag och Elin. Haha.
Sen, efter ett tag, försvann Tanja och då spårade det för mig och Elin. Stod där ute och dansade åså. Sen skulle vi beställa vatten, och eftersom Marcel jobbade tänkte vi göra det av honom.

Så när vi står där och väntar så tar Marcel en näve citroner och kastar på mig, citronerna lägger sig mitt på bröstet. Sedan gör han det vanliga 'L'-tecknet och går vidare. Jag är inte långsam med min reaktion så jag tar upp en näve citroner jag också (de låg precis nedanför bardisken) och när Marcel kommer tillbaka så kastar jag citronerna på honom. Träffar honom i ansiktet. Precis snett över högerögat. Så jävla klockren träff. Kom på i efterhand att om en vakt hade sett mig kasta, bara mig, så hade jag ju kunnat bli utkastad. Men tur var så blev det inte så. 
Så Elin och jag kunde fortsätta rocka loss. Så jävla kul hade vi det. Sen kom Emelie och joinade oss också. Grymma var vi!

Var riktigt längesedan jag hade såhär skoj när jag var ute. Det kändes verkligen som att jag behövde det här.

Sedan fick jag köra hem Emelie, Ron och Elin. Så jag var väl hemma vid halv fyra. Somnade inte förrän efter fyra. Trots det var det inte svårt att gå upp när klockan ringde 07.15 och jag skulle upp och jobba. Men tro mig, det blev jobbigare under dagen. Var ganska okej innan lunch och precis efter lunch, men sen somnade jag när några barn spelade en pjäs. (De andra sa iofs att pjäsen inte var så bra, så jag hade inte missat något).
När jag kom hem sen lade jag mig i soffan med datorn i knäet. Tog väl inte jättelång tid innan jag somnade.. Är glad att jag inte hade träning idag, hade nog inte pallat det.

Och alldeles nyss så ringde Pernilla, eller PP som hon är mer känd som. Var skönt att prata med henne igen, var ett tag sen. Saknar henne. (Men snälla, säg inget till henne. Då blir hon så kaxig)


- "jag skulle vilja presentera min vän, Maria, för dig" -

So long.

some good things


Danmark:
- "Han är och tittar på frugan." "Vaddå, det är bara att titta på flugan?"
- "Två fingrar i en smäll" - Maria
- "Sabla tant" - Eddie
- Vi fick se Åsa Eriksson, förlåt Mogensen, spelade match
- "Hon har väl bott här en del tag" - Vicktoria
- "Åsa har fått blåsa" - Maria
- Vickan fick otvättat vatten till sin pizza
- "Smårsvälta, smårsmälta, svårsvälta" - Jeffan hade svårt att säga svårsmälta
- Korga - K O J R A
- Kirkegaard - Kyrkogård
- Kjearsgaard - Kärgård. Vet hon inte att det heter herrgård?
- Akupentur - någon hade lite svårt att stava till Akupunktur
- "Swingersklubb, är det där man spelar glad musik?" - Jeffan
- In under täcket, upp över täcket
- Vickan och Finn fann varandra
- Jävligt mycket mat
- Vickan fick bula under natten
- En töntdag med töntbokläsning, töntkorsordslösning och töntkortspelande
- Hyfärg
- Eddie cyklade lite utanför området
- Vicktoria och Maria skrev sina autografer på båten
- Gjorde allt för att se handbollen på båten
- 4 mål = 400 kr
- "Alla ändringar kostar 25 kr" - på menyn
- Diskokillar i bilen
- Maria beställde 3 portioner fiskfile
- Någon var på toaletten över 15 ggr på en dag

Tack för den här helgen, Vicky ;)




Vicky and me in Denmark


Vet att jag talar för oss båda när jag säger att det har varit jättetrevligt. Trots magvärk, ett x antal toalettbesök, för mycket mat och en väldans mycket vitlök så har vi haft det bra.

Anledningen till att jag inte kunnat berätta något om denna tripp tidigare är att jag skulle överraska mina vänner i Eslöv, som spelade cup (Euro Cup) i Danmark. Och eftersom några av de läser här kunde jag ju inte skriva något..

Vi åkte i fredags på dagen. Löste korsord och åt mat på båten. Sedan gick vi in i shopen och köpte en liten present till Catta och Mogge. Efter det åkte vi med Jan och tre Skövdespelare till Säby. Jan körde oss till hamnen där vi skulle leta efter lilla Alma. Det gjorde vi ganska snabbt. Vi fick varsin välkomsdrink. Mogge blandade 50/50 och ingen av oss andra klarade av det. Vicktoria drack inte ens upp sin, trots att den blev mer utspädd. Hon skulle på sin medicin.. Yeah right.
Sedan gick vi och åt. VIcktoria och jag tog oss varsin Vitlöksstek med bakad potatis och vitlökssmör. Vi skulle ju ändå inte hångla på några dagar.. Sedan tog vi taxi upp till hallen, det regnade ju så himlans mycket.
Satt och kollade lite handboll. Sen fick jag syn på Eslövarna. Gick över till andra sidan och sa hej. De blev hyffsat förvånade. Satte mig bredvid Lollo och det tog ett tag för henne att se att det var jag.. Sen fick jag en kram och tårar i ögonen. Jävla lipsill. Sedan sa jag hej åså till de andra.
Sedan var det dags för Jennifer att spela match. Hon fick inte spela så mycket, ven var klart godkänd.
Sedan hem och käka chips och sedan gå och lägga sig. Uppstigning för tre i gänget. Tidig match för Jennifer. Hon gjorde mål! Sitt första mål i Skövdetröjan. Så kul, så kul. Sedan kollade vi lite Eslöv och annat. Gick och käkade pizza för att sedan handla sprit och andra nödvändigheter. Upp och kolla handboll igen. På vägen hem till båten var vi lite trötta och hade kul.
Vi gick till en Italiensk restaurang och käkade på lördagskvällen. Snacka om mat, alldeles för mycket. Vi gick därifrån mätta som faan, men hade knappt ätit hälften. Nachos och vitlöksbröd till förrätt. Sedan Oxfile med vitlökssmör till varmrätt. Som man tryckte i sig det sista för att det var så gott.
Efter maten tog Vicktoria, Catta och jag en promenad. Sedan var det dags att sova. Inte lika tidig uppstingen för oss på söndagen. Kollade så många matcher vi kunde se. Finalen var riktigt spännande. Synd bara att Fox tappade där i slutet..

Efter matcherna gick vi hemåt. Käkade inbakade räkor och fiskfilé och sånt. Sedan blev det film. Först var det Svensson, Svensson filmen. Och sen en Jönssonligan film. Efter det var det natti natti. 
Var från början tänkt att vi skulle åka hem efter matcherna men vädret var så dåligt så vi kunde inte ta lilla Alma över sundet. Så då skulle vi åkt tidigt på måndagsmorgonen först, men det gick inte heller. Då skulle vi åka mitt på dagen på måndagen. Det gick inte det heller.. Det hade blåst kuling åså.
Vicktoria och jag var tvungna att komma hem, vi hade ju träning. Så vi skulle ta buss från Säby till Fredrikshamn och sen båten över. Vi gjorde oss i ordning och sen började vi gå mot busshållplatsen. Vi visste inte riktigt vart den låg men hittade en till slut. Då hade vi missat bussen med tio minuter typ. Så vi tänkte vandra vidare, visste inte riktigt vart men kanske skulle vi hitta till Säbys busshållplats. Jag kom på den smarta idéen att om vi ser en svensk bil så liftar vi med den. Flera gånger såg vi inte att det var en svensk bil förrän den kört förbi. Så vände jag mig om i rättans stund och såg ett svensk registreringsnummer. Jag höll ut tummen, så som man gör när man liftar, och han stannade. Jag frågade om han möjligtvis inte skulle till Fredrikshamn och det skulle han. Så vi åkte med honom. Han skulle också med båten och var så snäll att han lät oss åka med på hans biljett. Det kostade bara 40 kr för oss sammanlagt att ändra biljetten. Och det var det värt.

Vicktoria och jag ville så gärna se handbollen, men de visade bara tennisen på båten. Så först tjatade Vicktoria på de i baren att ändra kanal, men det gjorde de inte. Så då gick hon till informationen och de gjorde det. Skam den som ger sig.
Så vi satt längst fram på första parkett och kollade handboll. Lite trist att de förlorade när de var så nära. Och Bella, vilken jävla stjärna hon är. En sån star!
Sen käkade vi middag och löste lite mer korsord. Mamma hämtade oss när vi hoppat av båten, körde snabbt till hallen och vi fick byta om snabbt. Men vi hann i tid till inneträningen iaf.
Och igår efter träningen var man hyffsat trött..

Men nu har jag vilat och är pigg igen. 

Kommer lite smarta kommentarer och roliga grejer åså snart. Så Vicktoria, hold on! 

- "hon har väl bott här en del tag" -

So long.

i know a secret, na nanana nana na


Vickan, för det första är du störd i huvudet.
Och för det andra kommer du klara operationen och allt som hör därtill galant. Har ju inte kunnat säga något innan eftersom man inte fått prata om operationen.. :)


Och du, du är konstig. Ska du hämnas idag, eller vad är grejen? Jag önskar att jag kunde vara tuff och säga att jag inte bryr mig. Men det kan jag inte. För jag är inte tuff. Och jag bryr mig. Tyvärr så gör jag det. Även fast jag vet att jag inte borde göra det, så gör jag det ändå. Jag vet att det här inte är bra för mig, inte bra för någon egentligen. Så varför håller vi på såhär då? Jag kan inte svara på det, för hade jag kunnat svara på det så hade jag ju också kunnat se till att vi inte höll på med det vi gör.. Men nu är det såhär. Borde kanske egentligen koppla bort allt,  bryta allt och bara gå vidare. Men jag vill inte. Inte nu, inte än. Men snart är det försent. Då kommer jag inte KUNNA göra det, även om jag skulle vilja.
Ja, det är ett hårt liv vi lever..

I helgen blir det Vickan och jag hela helgen. Med lite inslag av Jeffan. Och Catta & Morgan förstås. Och många andra som inte vet om det än. Haha. Så det kommer bli helt underbart.


- "följ dina drömmar, fast på engelska" -

So long.

why?


Du är nog den knepigaste människan jag någonsin träffat. Ändå blir det så att jag dras till dig. Är väldigt konstigt.. Fattar inte varför egentligen. Och varför gör du som du gör? Varför är du som du är? Vet du det själv ens?
Knepigare människa får man leta efter..


En dag kvar, sen får jag träffa min Us. Ska bli kul att få se henne. Hon känns för långt borta. Saknar henne.

one of a kind

- "hur varmt är lava?" -

So long.


...

du ligger ensam i din säng
nynnar på någon gammal tom refräng
tänk om någonting kunde vara
i närheten av bra

den gamla känslan bara gror
ingenting blir längre som man tror
de sjunker in i apati
när alla går förbi

när ingen vet, när ingen ser din ensamhet
när ingen anar vad som sker, när ingen vet
när ingen håller dig hårt, då är det kallt
det är tomt när ingen vet

du känner dig helt transparant
sliten och grå, sådär ointressant
tänk om de visste hur det var
att stå där ensam kvar

när ingen vet, när ingen ser din ensamhet
när ingen anar vad som sker, när ingen vet
när ingen håller dig hårt, då är det kallt
det är tomt när ingen vet

när ingen vet, när ingen ser din ensamhet
när ingen anar vad som sker, när ingen vet
när ingen andas mot din hals i hemlighet
när ingen håller dig hårt, då är det kallt
det är tomt när ingen vet

när ingen vet

from yesterday


I lördags var det fest igen. Den här gången för Patti och Natti. Det var riktigt trevligt, vi dansade och sjöng sam faan. Sedan åkte vi in till stan. Werner, Nattis (Pattis lillasyster) och jag stack till Nivå. Där var det riktigt trevligt. 
Werner och jag gick till Kebaben och åt. Sedan träffade vi Jimman och Adde, som stod och bråkade. Så tog tag i Adde först, och sen Jimman, och drog iväg de. Åkte hem till Jimman på efterfest men nästan alla däckade.. Haha.

Sedan på morgonen var det så jävla kul. Addes alarm ringde flera gånger, bara jag som vaknade. Det var tänkt att Adde skulle gått upp klockan åtta för att han skulle börja jobba klockan tio. Halv tolv frågar Jimman om Adde inte skulle gå upp. Men Adde mumlar något konstigt. Jimman frågar när Adde börjar jobba och Adde svarar: "Kvart över olja". Att jag inte bröt ihop då..
En kvart senare hör vi nerifrån (Werner, Jimman och jag sover i Jimmans loftsäng och Adde sover i soffan nedanför):
"HELVETE!" Och då fattar vi att Adde förstått att han försovit sig. Och han undrar varför vi inte väckt honom. Låter kanske inte så kul för er, men det var riktigt kul: Så Adde gör sig i ordning blixtsnabbt och sedan kör Jimmans pappa honom till jobbet. Eftersom han jobbar på IKEA i Bäckebol så åkte Werner och jag med..


Så i söndags åkte vi runt lite. Först var vi och handlade blomma. Sedan åkte vi ut till Walles grav. Efter det åkte vi till Jonas och hämtade en film. Jag fick hämta filmen själv, Jonas och jag stod och snackade ett tag..
Sedan blev jag avsläppt hemma av Natalie Werner.

Tar det lugnt och fixar lite här hemma. Sedan hämtade Vickan mig och vi gick på bio. Såg Sex and the city. (andra gången för mig, men den är så jävla bra)
Klantig som jag är så förstör jag typ sista scenen för Vickan. Viskar lite tyst till henne att Mr Big är ful. haha. Hon tyckte inte det var lika kul som jag gjorde. Sedan åkte vi och satte oss utanför Emilies hus och hon visade privata delar genom fönstret. Haha.
Vickan parkerade bilen hos sin syster och vi tog vägen om där Veronica hade hoppat. Det var jättefint där. Massa ljus, blommor och grejer. Sedan skildes vi typ åt.

Och idag har jag bara tagit det lugnt. Har tömt mitt skrivbord. Sedan tränade jag och sen dess har jag vart helt slut. Shit asså, förstår inte varför. Det är därför jag skriver så trasigt idag. Egentligen skulle jag väl behöva skriva om allt, för jag fattar knappt vad jag skrivit. Men jag orkar inte, är alldeles för trött. Så förlåt mig.

- "så du ska också läsa till jurist?" -

So long.

would you know my name if I saw you in heaven?


När sånt här händer får det en att tänka extra mycket på livet och allt som hör därtill. Som om jag inte hade tänkt mycket på det ändå nu..

Som de flesta redan vet så var det en 18-årig tjej här i Kärra som hoppade från en balkong natten till onsdag. Orsaken är oklar, och kommer nog alltid att förbli. När något sånt här händer då, så nära men ändå så långt ifrån, så börjar man att fundera. Man kanske till och med börjar att diskutera det här med sina vänner, som jag och Vicktoria gjorde idag.
Det finns ingen i hela världen som kan säga: "jag vet hur du känner". För vi alla är olika och har olika relationer med varandra. Och vi alla hanterar saker på olika sätt. Så det är ingen, ingen som kan veta exakt hur någon annan känner.

Jag kan inte hjälpa det, men jag kan bli lite irriterad på folk som helt plötsligt börjar att bry sig nu. Och skriver i gästböcker åså att man kommer sakna den som då gått bort. Men var faan var ni när den personen levde? Att säga att man kommer sakna någon som man inte ens hejar på längre är helt fel!


Men när sånt här händer börjar mina tankar flyga iväg. Tänker på mina absolut närmsta vänner, och vad jag skulle göra om de en dag inte fanns längre. Men det finns inget man kan säga innan att man kommer att göra. För när den dagen väl händer så vet man varken ut eller in, man vet ju knappt vad man gör liksom.


Idag är det fyra år sedan Walle dog. (Egentligen var det igår, den 3e augusti. Men eftersom jag inte har gått och lagt mig än så räknar jag det som idag)
Fyra år. Asså jag kan inte fatta det, kan verkligen inte förstå. Vart tar tiden vägen?
Jag minns dagen som det var igår. Minns nästan exakt vad som hände. Vad som hände innan klockan sex typ har jag inte jättekoll på. (Kan vara för att jag var på riksläger och jag har förträngt alla de stunderna typ).
Men minns i stort sett allt från klockan sex och framåt. Minns hur jag fick reda på att han var död, att han var borta.

Jag satt vid datorn och läste det "Pojke död i mopedolycka". Den klumpen jag hade i magen innan blev riktigt stor och jag ville spy. Men jag gjorde inget, satt helt still och helt tyst. Mina ögon bara rann. Såg i ögonvrån hur Jessica ställde sig i dörröppningen till datorrummet och frågade vad det var med mig. Jag sa inget, utan pekade bara på skärmen..

Usch. Får ont i magen bara jag tänker på det. Har fortfarande svårt att tro det. Kan ibland tro att han ska komma tillbaka, med ett leende på läpparna..

Var ute på graven idag. Lade dit tre vita liljor och ett kort:
"Vi saknar dig...
Underbar och älskad av alla
Maria & Elin"

För det är sant. Han var underbar. Och han var älskad av alla.

Saknar honom något så otroligt. Ingen kan förstå..


- "I know you're still living your life after death" -

So long.

let me tell you all about it


Okej, kanske inte allt. Men ändå.
Kroatien (13-20 juli) var underbart. Det regnade två halva dagar, sen var vädret underbart. Vattnet var varmt, maten var god,
Vad gjorde vi då? Vi var ute och sprang, vi gjorde styrkeövningar, vi solade, vi badade, vi var inne i Zadar för att träffa Jimman och hans kompisar, vi var inne i Zadar för att shoppa, vi spelade kort, vi spelade yatzy, vi läste böcker och hade det helt underbart. Var så skönt att bara komma iväg och ta det lugnt. Att inte åka iväg och supa sönder sig. Det är inte riktigt min grej. Det tråkiga med resan var bara att en vecka kändes så kort, men det räckte nog ändå.
Hade det jättetrevligt, men kan man ha annat med Jessica? Tror inte det nej.

Men sen, när jag kom hem. Då var jag hemma i 45 minuter, packade upp och packade om. Sedan åkte jag till Jeffan, stannade på landet på vägen för att säga hej till mormor och kusin. Sedan åkte vi ut till båten. Var ute med den i 5 dagar (20-24 juli) och hade det underbart. Det var Jeffan, Catrin, Morgan, turkungen och jag. Solen sken hela tiden och maten var super. Sällskapet var det bästa. Kan man ha det bättre typ?

Sedan till landet igen och hälsa på andra kusiner och släktingar.
Det var trevligt.

På fredagen (25 juli) kom Ia upp hit för att hälsa på mig. Vi lagade skitgod mat och sedan åkte vi iväg för att bada och sola lite. Det var riktigt skönt.
På lördagen (26 juli) var det fest, i Olofstorp. Jimman och Moses fyllde 20 år och Alex McFeet skulle ju flytta till USA så de hade fest ihop. Riktigt trevligt. Blev ett jävla åkandes för mig, men hade riktigt jävla kul ändå. Fast sen åkte vi in till stan ändå, till Trädgårn. Där var det också riktigt kul..


- "jag trodde det var brandsläckaren som lät" -

So long.

RSS 2.0